حوزه اقتصادی به میدان عملیات معاندان تبدیل شده است
نوشته شده توسط : ipxrxt

'محمدرضا پور ابراهیمی' روز یكشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان این كه دشمن در حوزه های مختلف علیه ایران اسلامی كارهایی را آغاز می كند، افزود: امروز دشمن در حوزه مباحث اقتصادی به شكل مشهود علیه ایران دست به اقدام زده است.

وی گفت: دشمن در اول انقلاب با راه اندازی جنگ های داخلی در ایران و بعد از آن، تحمیل جنگ هشت ساله، تحریم ها و اقدامات دیگر درصدد براندازی نظام جمهوری اسلامی بوده است.

وی با اشاره به اعمال تهاجم فرهنگی و راه اندازی جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: امروز نیز دشمن در مباحث اقتصادی به شكل جدی وارد عرصه كارزار با نظام جمهوری اسلامی ایران شده است.

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: این كه در این برهه، فلش دشمن رو به سوی مباحث اقتصادی است، الزاماتی را برای كشور فراهم می كند.

وی درباره این كه چه اقداماتی باید در حوزه اقتصادی كشور انجام شود، گفت: آغاز این رویكرد را رهبر معظم انقلاب اسلامی تبیین كرده و در چند سال اخیر بر محورهای اقتصادی به شكل ویژه اشاره و تاكید داشته اند.

پور ابراهیمی، تصریح كرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال گذشته را به این دلیل به نام جهاد اقتصادی نامیدند كه كلمه جهاد، جایگاه برتری را برای تلاش خاص و بهتر در بحث اقتصادی كشور فراهم كند.

وی افزود: امروز حركت در حوزه اقتصادی به دلیل الزاماتی كه پیرامون ما به وجود آمده بویژه در بخش تحریم های اقتصادی بسیار حائز اهمیت است كه این اولویت بر اساس نگاه رهبری و مردم است.

نماینده مردم كرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری نامه های مردم كرمان در دور اول سفر رییس جمهوری به این استان، گفت: بیش از یك میلیون نامه در آن سال از سوی مردم به رییس جمهوری ارسال شد كه از این تعداد بیش از 75 درصد در حوزه مباحث اقتصادی و اشتغال و دریافت تسهیلات بانكی بود.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به دلیل این كه دشمنان علاقه مند نیستند كه در حوزه مسایل اقتصادی، كشور ما به شكوفایی و اقتصاد متكی بر توانمندی ملی و داخلی برسد و می خواهند ایران اسلامی در فضای وابستگی به خارج از كشور بماند و از آن به عنوان ابزاری علیه نظام جمهوری اسلامی استفاده كنند، امسال را سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی، اعلام كرده اند.

وی تاكید كرد: در بسیاری از زمینه ها با توانمندی هایی كه در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، بخصوص توانمندی های حوزه منابع انسانی، می توان در كشور روی این اصل متمركز بود و در كنار آن از ظرفیت های منابع مادی نیز بهره برد.

پور ابرهیمی، منابع طبیعی و مادی و نیروی انسانی توانمند را دو عامل پیشرفت اقتصادی هر جامعه دانست و اظهار داشت: این دو عامل در كشور ما فراهم است و شاخص های توانمندی های مادی در كشور بیانگر این است كه كشور ما سرشار از امكانات است و در خصوص شاخص های نیروی انسانی نیز در دو دهه اخیر بشدت كار شده است.

نماینده كرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، افزود: جای افتخار است كه اعلام كنیم در كشور توانسته ایم در مباحث علمی و تخصصی كه پایه توسعه اقتصادی است، رتبه اول علمی منطقه را كسب كنیم، در حالی كه قرار بود در پایان سند 20 ساله چشم انداز 1404، كشور به رتبه اول علمی منطقه دست پیدا كند.

وی تاكید كرد: در بسیاری از حوزه های علمی، امروز ایران اسلامی رتبه های تك رقمی را از آن خود كرده و این پیشرفت ها بیانگر فراهم شدن ظرفیت ها است و ما می توانیم مسیر حركت را در توسعه اقتصادی فراهم كنیم.

وی با اشاره به این كه علاقه سرمایه گذاران نسبت به سرمایه گذاری در كشور ما زیاد است، بیان كرد: با این ظرفیت باید در اقتصاد كشور، منابع لازم را برای رسیدن به شاخص های اقتصادی فراهم كنیم.

وی گفت: بنابراین امروز دشمن در وضعیت موجود، به دلیل خصومت شان نسبت به پیشرفت های این نظام از محل تصمیم هایی كه بطور عمده تحریم های اقتصادی است به ما فشار وارد كرده اند.

پور ابراهیمی، افزود: دوم این كه مشكلات فعلی جامعه ما فارغ از تحریم های دشمن در حوزه مباحث اقتصادی و نیاز مردم به حل مشكلاتشان است.

وی اضافه كرد: سوم این كه امكانات سرشار از منابع مادی و انسانی ما حاكی از این است كه ما می توانیم پیشرفت های اقتصادی را در دستور كار قرار دهیم.

*** پایین بودن بهره وری یكی از دلایل بالا بودن بهای تمام شده كالا در ایران است

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در ادامه این گفت و گو به بیان راهكارهای دستیابی به اهداف یادشده پرداخت و با طرح این پرسش كه چرا بهای تمام شده كالاها در ایران بالا است، گفت: پایین بودن بهره وری در ایران یكی از این عوامل است.

وی با مقایسه تولید ملی با تولید غیرملی و خارجی اعم از كالا و خدمات، این پرسش را مطرح كرد كه چرا برخی مواقع مصرف كالاهای خارجی در كشور با وجود تولید همان كالا در كشور بیشتر از كالاهای داخلی است.

نماینده كرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: كشورها در مسیر حركت اقتصادی خود به این سمت رفته اند كه در عرصه رقابت، محصولات را با بهای كمتری تولید كنند تا بتوانند در رقابت جهانی موفق شوند.

وی گفت: امروز وقتی به قیمت تمام شده محصولات نگاه می كنیم چند عامل اثرگذار را می بینیم و قیمت تمام شده محصولات كشور ما نسبت به محصولات مشابه كشورهای دیگر بیش از قیمت تمام شده همین محصولات در كشورهای خارجی است.

وی ادامه داد: نتیجه این شده كه محصولات ایرانی برای این كه بتوانند رقابت كنند از كیفیت محصول خود می كاهند و نتیجه این رقابت به نفع محصولات خارجی تمام می شود.

** تكنولوژی قدیمی، بزرگترین چالش بخش اقتصادی كشور است

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، معادن مس را بزرگترین ظرفیت اقتصادی استان كرمان برشمرد، اما گفت: تكنولوژی های قدیمی به عنوان بزرگترین چالش بخش اقتصادی كشور است.

وی اظهار داشت: بسیاری از كشورها با وجود نداشتن معادن مس و با حمل این مواد به كشور خود به بزرگترین صادر كننده مس تبدیل شده اند.

وی با اشاره به این كه تكنولوژی تولید مس در ایران به چند دهه قبل بر می گردد، افزود: این وضعیت، رقابت در بازار جهانی را امكان پذیر نمی كند.

پور ابراهیمی، تصریح كرد: تولید و بهره وری در كشور ما ناشی از عوامل مختلف و نسبت به متوسط جهانی پایین تر و بهای تمام شده كالا بالاتر است و این قدرت رقابت را از ما گرفته است.

مدرس دانشگاه تهران از این موارد به عنوان مولفه های آسیب شناسی یاد كرد و اظهار داشت: یكی از عوامل اثرگذار در بهای تمام شده در تولید ملی این است كه واحدهای اقتصادی ما با چه نرخی تامین مالی می كنند.

وی گفت: ما برای رسیدن نرخ های تامین مالی كمتر كه بنگاه ها بتوانند اقتصادی تر عمل كنند و در رقابت های جهانی كم نیاورند برنامه ریزی كردیم كه در پایان برنامه چهارم توسعه به نرخ های تك رقمی در اقتصاد كشور برسیم.

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر می خواهیم در سال تولید ملی در مباحث اقتصادی اقدامات اساسی انجام دهیم برای رسیدن به شاخص هایی كه رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح كردند، باید این موانع را رفع كنیم.

وی همچنین اقتصاد دانش بنیان را حلقه مفقوده اقتصاد معرفی كرد و گفت: این كه امروز ما به ظرفیت های عظیم علمی در كشور رسیده ایم در حالی كه از آن ها برای خلق ثروت در اقتصاد استفاده نمی شود، درست نیست.

پور ابراهیمی، با اشاره به این كه همه می خواهند بودجه پژوهش را افزایش دهند، گفت: سهم پژوهش نیز باید در تولید ثروت محاسبه شود و اگر این رابطه برقرار نباشد علم نافع نیست.

وی گفت: علم نافع، علمی است كه بتواند منافع ملی، ثروت ملی و سرانه رفاه جامعه را افزایش دهد.

نماینده مردم كرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، تاكید كرد: موضوع جدیدی كه در بحث اقتصاد مطرح می شود اقتصاد دانش بنیان است كه این اقتصاد مبتنی بر خلق مزیت های نسبی است.

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان این كه عقبه نگاه علمی، اقتصاد دانش بنیان است، اظهار داشت: حلقه مفقوده تولید علمی اقتصاد دانش بنیان و رسیدن به شاخص هایی است كه می توانند به اقتصاد كشور كمك كنند.

وی با اشاره به این كه ثروت ملی نفت تا چند سال آینده تمام می شود، گفت: باید به دنبال فروش دانش و مبانی علمی باشیم و مزیت ها را خلق كنیم.

وی حلقه مفقوده اقتصاد دانش بنیان در كشور را تجاری سازی دانست و با بیان این كه چرا ایران در تجاری سازی موفق نیست، اظهار داشت: تجاری سازی از ایده، آغاز و به محصول ختم می شود.

پور ابراهیمی، با طرح این سووال كه ما كجای عرصه تجاری سازی ایستاده و در چه عرصه هایی كار كرده ایم؟، گفت: تجاری سازی ایران در عرصه نظامی بشدت پیشرفت كرده و قدرتمندترین حوزه فعالیت كشور است اما در دیگر حوزه ها پیشرفت چندانی در تجاری سازی صورت نگرفته است.

وی با بیان این كه ایران اسلامی امروز از نظر اقتصادی در شرایط خاصی قرار دارد، افزود: دشمن در بخش های مختلف، تحریم هایی را به بخش اقتصادی كشور وارد كرده و حتی از قانون ها و توافق های بین المللی هم پا را فراتر گذاشته تا جایی كه بانك مركزی ما را تحریم كرده است.

وی با بیان این كه از دشمن غیر از این انتظار نمی رفت، گفت: دشمن دشمنی می كند و این دور از ذهن نیست.

** دشمن درصدد است عقبه نظام را از موضع مباحث اقتصادی در تیررس قرار دهد

پورابراهیمی، تصریح كرد: دشمن اوج دشمنی خود را در بخش های مختلف تسری می دهد و هر روز اقدام هایی انجام می دهند كه بتوانند عقبه نظام جمهوری اسلامی را از موضع مباحث اقتصادی در تیررس خود قرار دهد.

وی تاكید كرد: ما در این عرصه اقتصادی بطور قطع از زمان و عرصه جنگ نظامی، كمتر نیستیم و توان كشور ما برای مقابله كمتر نیست.

نماینده كرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، افزود: كشور ما دوران سختی را در جهاد نظامی تجربه كرده است كه سختی آن با این دوران قابل قیاس نیست.

وی تاكید كرد: اگر در جهاد و عرصه نظامی موفق حركت كردیم برای این بود كه تمامی منابع و همه آنچه در كشور بود با محوریت جنگ اداره می شد و امام راحل در زمان جنگ می فرمودند: ' اولویت اصلی ما در همه زمینه ها اول، جنگ است' و همه سازمان ها و نهادها امكانات خود را در اولویت جنگ می گذاشتند و بعد از آن به سایر امور توجه می كردند.

نماینده كرمان و راور، با بیان این كه امروز شرایط خاص اقتصادی باید درك شود، تصریح كرد: شرایط اقتصادی برای مردم به منظور این كه بتوانند با مسوولان همكاری كنند باید توضیح داده شود.

پورابراهیمی، زمان حاضر را دوران گذار اقتصادی و عبور از وضعیت اقتصادی توصیف كرد و گفت: هرچه خود را تجهیز كرده باشیم و به مردم آگاهی بدهیم می توانیم در این عرصه موفق باشیم.

وی با بیان این كه برخی معتقدند ارایه اطلاعات تحریم های اقتصادی به مردم موجب ناراحتی آنان می شود، اظهار داشت: این در حالی است كه مردم با آگاهی از این مشكلات برای مقابله با این ترفندهای دشمن آگاه می شوند و كمك می كنند.

وی تصریح كرد:‌ برخی از شرایط موجود در جامعه، ناشی از مسایل داخلی كشور نیست، بلكه ناشی از دشمنی دشمنان این آب و خاك است.

وی گفت: كمیته مشتركی كه قرار است بین دولت و مجلس تشكیل شود باید با این هدف جلو برود كه تمامی ظرفیت ها را به كار بگیرد تا بتواند با اولویت حل مشكلات اقتصادی در كشور تصمیم بگیرد.

وی تاكید كرد: ستاد تدابیر ویژه ای كه در حال حاضر در بخش اقتصادی تشكیل شده پاسخگوی این ضرورت نیست.

پور ابراهیمی، اظهار داشت: اگر ما شرایط را عادی تصور كنیم و بخواهیم قوانین و مقررات را در حالت فعلی مانند گذشته بدانیم دولت نمی تواند در زمینه اقتصادی موفق كار كند.

وی گفت: اگر دولت خواهان تسهیل در حوزه قوانین و مقررات است تا كارهایی را كه اكنون محدود شده روان كند، نمایندگان آن را در كمیسیون اقتصادی در مجلس پیگیری می كنند.

وی با تاكید بر این كه باید اكنون دست دولت را باز بگذاریم، تصریح كرد: با قوانین و مقررات زمان جنگ نمی توان دوران صلح را اداره كرد.

پور ابراهیمی، اظهار داشت: سازمان بازرسی كل كشور، دیوان محاسبات، تعزیرات و دستگاه نظارتی ما نیز باید خود را با شرایط جدید اقتصادی انطباق دهند و در عرصه اقتصادی حضور یابند و اگر این اتفاق نیفتد ما در این فصل مشكل داریم.

وی گفت: مدیر ما اكنون اختیارات را می گیرد اما نگران تصمیم هایی است كه در آینده باید پاسخگوی دستگاه های نظارتی باشد.

وی افزود : این قابل قبول نیست كه یك دستگاه دولتی چند ماه یك سرمایه گذار معدن را معطل بگذارد و بخواهد با قوانین و مقررات سه دهه قبل، این امور را اداره كند .

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: امروز اگر به بخش خصوصی كمك و شرایط كاری را تسهیل نكنیم بطور یقین منجر به سرمایه گذاری نمی شود آن هم در زمانی كه هر یك ریال خلق ارزش در كشور بزرگترین و شجاعانه ترین اقدام در حوزه فعالیت های اقتصادی است.

وی با بیان این كه برخی از مدیران شرایط موجود را درك نمی كنند، افزود: بانك های كشور ما با ادبیات دو دهه قبل، ارتباطات خود را اداره می كند.

پور ابراهیمی با طرح این سووال كه 'ضوابط، مقررات و شرایط زمان جهاد اقتصادی در حال حاضر چه تغییری با دو دهه قبل داشته است؟'، تصریح كرد: این شرایط هیچ تغییری نكرده بلكه سخت تر شده است.

وی با تاكید بر این كه اگر شرایط ما جنگ اقتصادی است و تحریم ها این گونه است نمی توانیم با ادبیات دو دهه قبل پیش برویم، اظهار داشت: همه ظرفیت ها باید كنار هم قرار گیرد كه اگر دشمن حمله اقتصادی كرد بدانیم چگونه ضد حمله انجام دهیم.

وی افزود: باید بدانیم كه اگر بخواهیم یك حمله اقتصادی به سمت دشمن بكنیم چگونه پشت و عقبه این جریان را بسازیم.

پورابراهیمی، با بیان این كه چگونه می شود در این فضا، تحریم های دشمن را دور بزنیم؟، افزود: به این منظور باید قوانین داخلی را سهل كنیم.

وی با بیان این كه شرایط جدید شرایطی ویژه است كه در آن می توانیم بر دشمن فایق بیاییم، افزود: این را به مردم قول می دهیم كه توان و ظرفیت نظام جمهوری اسلامی در ابعاد مختلف در مواجه با دشمن نشان داده كه در عرصه های اقتصادی هم این توان وجود دارد.

نماینده مردم كرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با بیان این كه روزهای سخت تحریم می گذرد و بطور قطع روزهای خوبی در اقتصاد كشور برای مردم ایجاد خواهد شد، افزود: اما برای گذار از این بحران با كمترین هزینه نیازمند درك آن هستیم.

پورابراهیمی گفت: نمایندگان نیز در مجلس شورای اسلامی آماده هستند كه ضوابط، آیین نامه ها و مقررات لازم را با یك نگاه جدید تنظیم كنند تا دولت، مجلس و مسوولان در شرایط جدید اقتصادی تصمیم بگیرند.

وی افزود: سختی این دوران را باید بر مردم كمتر كنیم و مردم نیز باید در خصوص مشكلات و شرایط فعلی توجیه شوند. ادامه دارد ك/3

7433/8154/2624 / 1449





:: برچسب‌ها: عشق , طبیعت ,
:: بازدید از این مطلب : 156
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: